Borstvoeding wordt aangestuurd door hormonen, Oxytocine is er één van die vooral zorgt voor het op gang komen van de voeding.

Happy hormones..

Oxytocine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, je krijgt er een gelukkig gevoel van, je wordt er rustig (minder stress) en slaperig van, je bloeddruk en hartslag gaan omlaag, het zorgt dat je voeding begint te stromen (toeschieten) Oxytocine zorgt ook dat je baarmoeder samentrekt. Oxytocine komt vrij bij huid op huid contact maar ook als de moeder de baby hoort huilen, als ze aan hem denkt of als ze met de baby bezig is. Het is heel belangrijk voor het op gang komen van de voeding dat de moeder zich veilig en op haar gemak voelt op de plek waar ze wil gaan voeden, dat ze zelfvertrouwen heeft en positief gesteund wordt door de mensen in haar omgeving! Een moeder die zich niet op haar gemak voelt tijdens het voeden maakt in plaats van Oxytocine Adrenaline aan, wat er  weer voor zorgt dat de voeding minder goed op gang komt. 

Rustig en ontspannen..

Dit proces gebeurd onbewust, op de plek waar je gaat voeden moet je dus lekker rustig en ontspannen kunnen zitten zonder andere dingen aan je hoofd. Dit is vooral in de eerste dagen het belangrijkst omdat jullie allemaal nog moeten wennen aan de nieuwe situatie en de moeder en baby ook nog op elkaar in gespeeld moeten raken. Naarmate je langer voed gaat dat steeds gemakkelijker, je krijgt meer zelfvertrouwen en zult ook gemakkelijker op andere plaatsen kunnen gaan voeden. 

Als je voeding niet goed toeschiet kun je dat merken aan je baby, die zal dan ontevreden zijn met wat hij krijgt en ieder keer loslaten en weer opnieuw aanpakken. Dat is een natuurlijk reflex op die manier simuleert de baby het toeschieten bij de moeder. Dus niet denken dat het niet lukt het hoort er gewoon bij dat hij een paar keer opnieuw begint. Geen paniek dus jullie kunnen het! Je borsten zijn er voor bedacht en borstvoeding is van nature de beste voeding voor jullie baby .

Samen starten...

wisselplaatje 6 kraamzorg mieke brink.jpg

Samengevat

  • Professionele maar vooral persoonlijke kraamzorg.
  • Gespecialiseerd in borstvoeding begeleiding
  • Werkgebied: Emmen, Coevorden, Hoogeveen en omstreken
  • Telefoon: (06)22705002

    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.