Er zijn veel verschillende merken kolven met de keuze uit handkolven en elektrische kolven en bij de elektrische kolven  kun je nog kiezen tussen dubbel of enkelzijdige kolven. Ik vind het moeilijk om jullie daar over te adviseren want het is heel persoonlijk wat goed bij jou past.

Veel vrouwen kolven heel goed met een hand kolf. Een elektrische kolf werkt vaak wat beter en is krachtiger. Je kunt de zuigkracht van een elektrische kolf zelf instellen. Elektrisch kolven gaat dus wel vaak makkelijker maar er zijn ook vrouwen die weerstand voelen bij het gebruik van een machine en dan geen goed toeschietreflex krijgen wat ze met de hand kolf wel hebben.

Jullie hoeven nog geen kolf in huis te hebben voor de kraamtijd als we dan een kolf nodig hebben heb ik er ook één bij mij. Als je later wil gaan kolven is het wel handig om eens even rond te kijken wat voor kolven er zijn en wat je denkt dat bij jou past. Misschien heb je een vriendin of kennis die kolft en kun je eens vragen hoe zij dat doen.

Kortom er is heel veel mogelijk wat borstvoeding en kolven betreft.

   

Samen starten...

wisselplaatje 1 kraamzorg mieke brink.jpg

Samengevat

  • Professionele maar vooral persoonlijke kraamzorg.
  • Gespecialiseerd in borstvoeding begeleiding
  • Werkgebied: Emmen, Coevorden, Hoogeveen en omstreken
  • Telefoon: (06)22705002

    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.