De bevalling en daarna..

Als je thuis bevalt maar ook als je poliklinisch in het ziekenhuis bevalt, kan ik al bij de bevalling aanwezig zijn om je te begeleiden. Als je ervoor kiest borstvoeding te willen geven kan ik jullie begeleiden bij de eerste keer aanleggen aan de borst. Ongeveer een half uur na de geboorte beginnen de meeste baby naar de borst te zoeken en dat is het beste moment om voor het eerst te oefenen. Als je flesvoeding gaat geven krijgt de baby natuurlijk een flesje met zijn eerste voeding.

Beschuit met muisjes..

Ons streven is om de baby het eerste uur lekker bij zijn moeder op de borst te talen liggen. Het huid op huid contact van de moeder en baby heeft een heel goed invloed op jullie hormoon huishouding en dit zorgt er voor dat jullie kindje de beste start heeft. De stofwisseling en bloedsomloop van de baby komt dan heel goed op gang en de baby wordt daardoor ook lekker warm. Zo ongeveer een uur na de geboorte gaan we de baby wegen en de baby aankleden. Daarna help ik je met douchen en ruim ik alles op en eten we gezellig beschuit met muisjes. Kortom voordat  ik naar huis ga liggen jij en je baby lekker in bed en heeft je baby zijn 1e voeding al gehad en kunnen jullie nog even slapen en zal ik er de volgende morgen weer zijn.

Wanneer je overdag bevalt blijf ik natuurlijk de hele dag bij jullie. Ook als je in het poliklinisch in het ziekenhuis bevalt ga ik nog even met jullie mee naar huis om te zorgen dat jullie een goede start hebben. Als je denk dat je bevalling begint vindt ik het fijn dat je mij ook even belt zodat ik vast rekening mee kan houden. De verloskundige zal uiteindelijk aangeven wanneer het nodig is dat ik kom.

Samen starten...

wisselplaatje 3 kraamzorg mieke brink.jpg

Samengevat

  • Professionele maar vooral persoonlijke kraamzorg.
  • Gespecialiseerd in borstvoeding begeleiding
  • Werkgebied: Emmen, Coevorden, Hoogeveen en omstreken
  • Telefoon: (06)22705002

    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.