Bevallen in Zuidwolde

Woon je in Zuidwolde en ga je over een tijdje bevallen? Dan zijn er een aantal dingen waarover jullie een beslissing zullen moeten nemen. Waarschijnlijk heb je inmiddels een verloskundigen praktijk uitgezocht. Maar wanneer de bevalling dichterbij komt is het ook belangrijk te weten of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen. En natuurlijk heb je na de bevalling recht op een aantal dagen kraamzorg. Daar willen we je op deze website meer informatie over geven. En natuurlijk over andere aspecten van de kraamtijd!

Welke Kraamzorg organisatie Zuidwolde - kraamzorgorganisatie kiezen

Een kraamzorg organisatie kiezen is niet makkelijk. Vooral bij je eerste kindje weet je nog niet goed wat je kunt verwachten en hoe moet je dan vergelijken of weten welke je moet kiezen? Je wilt toch de beste zorg tijdens je kraamtijd? Overweeg dan eens een zelfstandige kraamverzorgster. Voordelen hiervan zijn dat je een  meer persoonlijke band hebt met je kraamverzorgster omdat alle contact, afspraken en begeleiding door één en dezelfde persoon geregeld word. Mieke Brink is zo'n zelfstandig kraamverzorgster en levert ook zorg in Zuidwolde en omgeving! 'Mijn beroep is mij passie, vandaar dat ik graag op de hoogte blijf van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de kraamzorg en borstvoedingsbegeleiding, dit doe ik doormiddel van bijscholing en het lezen van vakbladen.'

Aanmelden kraamzorg Zuidwolde

Wil je je graag aanmelden voor kraamzorg in of rond Zuidwolde? Dan ben je op het juiste adres! Het is heel goed om je ruim voor je bevalling te verdiepen in welke kraamzorgorganisatie je kiest en je ook tijdig aan te melden. Bij kraamzorg Mieke Brink worden inschrijving, intake en alle contact, afspraken en begeleiding door één en dezelfde persoon geregeld. Je weet dus waar je aan toe bent. Op de site kun je ook veel nuttige informatie vinden over bevallen, kosten, en uren kraamzorg. Via het inschrijfformulier kun je je alvast aanmelden!

Aantal uren kraamzorg - Zuidwolde

Op hoeveel uren kraamzorg heb je recht in Zuidwolde? Iedereen heeft standaard recht op 49 uur kraamzorg. Dit aantal uren word aangepast aan de situatie per gezin. Geef je bijvoorbeeld flesvoeding dan heb je 4 uur aftrek, heb je geen mantelzorg of nog kleine kinderen thuis dan heb je weer recht op extra uren zorg en zo zijn er nog verschillende situaties te noemen die invloed hebben op het aantal uren zorg. Thuiskomst na een keizersnede is daar bijvoorbeeld ook een van. Uiteindelijk kan het dus zijn dat je meer of minder uren krijgt dan waar we van te voren - tijdens de intake - vanuit zijn gegaan.

Vergoeding of kosten kraamzorg Zuidwolde

Over de vergoeding of te wel kosten van kraamzorg in Zuidwolde moet een en ander uitgelegd worden.. Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van je ziekte kosten verzekering. Wel is er een wettelijke eigen bijdrage van €4 per uur. Deze eigen bijdragen zal afhankelijk van je ziektekosten verzekering geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Kijk hiervoor in je polisvoorwaarden het verschilt per verzekering en per pakket van je verzekering. Soms zal een zorgverzekeraar je onder willen brengen bij een gecontracteerde kraamzorgorganisatie in jou regio, maar je hebt altijd zelf het recht om te kiezen van wie jij kraamzorg krijgt. Ook een zelfstandige kraamverzorgster wordt gewoon vergoed omdat we samen werken met een kraamzorgorganisatie. Tijdens het intake gesprek zullen wij dit ook uitgebreid doorspreken.

Borstvoedingsbegeleiding in Zuidwolde

Borstvoeding is van grote waarde voor zowel moeder als kind. Daarom is het altijd aan te raden bij problemen met de borstvoeding een borstvoedingsconsulent in te schakelen. Zoek je hulp bij de borstvoeding in of rond Zuidwolde? Denk dan eens aan kraamzorg Mieke Brink. Zij is gecertificeerd borstvoedingsdeskundige en staat klaar met raad en daad. De borstvoedingsbegeleiding gaat jullie helpen met leren over de juiste manier van aanleggen, de juiste houding en het maken van een schema voor de voedingen. Samen kijken naar de problemen en werken naar een positieve borstvoedingstijd.

Borstvoedingsconsulent Zuidwolde

Mieke Brink is borstvoedingsconsulent en werkzaam in Zuidwolde en omgeving. Ze is gecertificeerd borstvoedingsdeskundige en kan problemen bij borstvoeding helpen voorkomen of oplossen. Ze biedt jonge moeders met vragen over borstvoeding een steuntje in de rug. Als borstvoedingsconsulent voelt ze het als haar taak om de mogelijkheid tot het geven van borstvoeding te beschermen, bevorderen en ondersteunen. Borstvoeding is immers van grote waarde voor zowel moeder als kind!

Uitzetlijst baby kraamzorg of kraamtijd

Zoek je een uitzetlijst voor je kraamtijd? Weten wat je voor je baby allemaal nodig hebt? Op deze site vind je al die informatie terug. Ga goed voorbereid je kraamtijd in en lees ook de andere informatie die op de site van Mieke Brink kraamzorg kunt vinden. Meteen de uitzetlijst bekijken? Ga naar de kraamtijd uitzetlijst.

Samen starten...

wisselplaatje 1 kraamzorg mieke brink.jpg

Samengevat

  • Professionele maar vooral persoonlijke kraamzorg.
  • Gespecialiseerd in borstvoeding begeleiding
  • Werkgebied: Emmen, Coevorden, Hoogeveen en omstreken
  • Telefoon: (06)22705002

    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.